torstai 24. lokakuuta 2013

Lukuketun esittelyä

Tiistaina ja keskiviikkona koulullamme vieraili Toenperän kirjastosta Lukuketun esittelijä Irma Raatikainen. Saimme kuulla useista  lukudiplomin kirjoista pieniä katkelmia ja muutamista kirjoista kuuntelimme innokkaasti vetäviä lukunäytteitä. Kirjat tuntuivat kiinnostavan kaikkia oppilaita, vaikka rohkeimmat uskalsivat tunnustaa lukevansa eniten sarjakuvia.

Toisena opeteltavana asiana oli netin kautta tapahtuva kirjojen etsiminen, varaaminen ja lainauksien uusiminen. Tähän tarvitsee jokainen käyttäjä oman kirjastokortin numeron ja salasanan. Tämän toiminnan aktivointi on helpoin tehdä vierailemalla kirjastossa tai kirjastoautossa. Salasanan avulla voi lainata myös Aapo-automaatilla.

Olemme luokassamme polkaisseet käyntiin kirjaesitelmät ja tästä tapahtumasta saimme lisää intoa lukemiseen. Nykyisin sähköiset laitteet ja pelit vievät monen nuoren aikaa juuri lukemiselta. Lukeminen on kuitenkin edelleen yksi tärkeimmistä asioista, joita koulussa opetellaan ja harjoitellaan. Monet asiantuntijat väittävät, että se on  se kaikkein tärkein taito.  On siis äärettömän tärkeää, että me koulussa ja kotona rohkaisemme ja innostamme lapsia lukemaan entistä enemmän.

Oma esimerkki on myös hyvä kannustin lisätä lapsen lukemista. Vihjeenä perheiden yhteiselle tekemiselle voi suositella retkeä johonkin lähellä sijaitsevaan kirjastoon. Kirjastot ovat mahtavan hienoja laitoksia, joissa saa monipuolista palvelua ja aivan ilmaiseksi.

Netissä on runsas esittely Lukuketusta, tavoitteista ja kirjoista. Toivotaan, että mahdollisimman moni oppilas lukee ahkerasti ja suorittaa lukudiplomin. Neljännen luokan diplomin nimi on HOPEAKETTU. Tässä on vielä linkki Lukuketun sivuille.

http://www.toenpera.fi/juva/lukudiplomi/

Kannattaa vierailla!
Siinä on nippu kirjoja. Ei kun lukemaan!

Tämä on nopealukuinen ja hauska kirja. Lue ja nauti. Näin meitä Irma kannusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti